Dva gola Vražalića u remiju Ademara i Octavija

Rukometno prvenstvo Španije

Dva gola Vražalića u remiju Ademara i Octavija

Adnan Beganović

Odigrana su dva susreta 4. kola rukometnog prvenstva Španije, a momčad Ademar Leona, čije boje brane bh. reprezentativci Faruk Vražalić i Vladimir Vranješ, remizirala je na gostovanju kod Octavija (22:22).

Ademar je većim dijelom  susreta ima rezultatsku prednost, no domaći se niti u jednom trenutku nisu predavali, pa su na kraju osvojili bod.

Kod Ademara najefikasniji je bio Ruesga sa 8 golova, dok se Vražalić  dva puta upisao u listu strijelaca, a Vranješ nije uspio niti jednom pogoditi mrežu Octavija. S druge strane kod Octavija sa po 5 postignutih golova najefikasniji su bili Kallman i Cerillo.

Rukometaši Atletico Madrida slavili su na gostovanju kod posljednjeplasirane Palme Naranje (32:28).

Atletico su do nove pobjede vodili Masachs sa 7, te Romero sa 5 golova, dok su Ruano sa 8 i Hernandez sa 6 golova bili najučinkovitiji kod poražene momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti