Dva imena u igri za klupu FK Borac
U Borcu žele do kraja godine riješiti pitanje novog trenera (Foto: SportSport.ba)

Banjalučani traže trenera

Dva imena u igri za klupu FK Borac

Čelnici bh. premijerligaša Borca od novembra su u potrazi za novim trenerom otkako je uručen otkaz Zoranu Milinkoviću.

Lista potencijalnih kandidata se, prema pisanju Nezavisnih novina, svela na dva imena. Banjalučane će u drugom dijelu sezone voditi Dragan Jović ili će Igoru Jankoviću biti izbrisan prefiks vršilac dužnosti.

Jović je u jednom dijelu trenerske karijere već imao priliku sjediti na klupi "crveno-plavih", a iako je u ovom trenutku bez angažmana nakon što je završio epizodu u Angoli, veće šanse u ovom trenutku navodno ima Janković. U klubu su uvjerenja da bi Janković mogao nastaviti s dobrim poslom, koji je odradio u posljednja tri kola i da bi bio bolja opcija od Jovića.

I sam Janković je nedavno kazao da ne bi imao ništa protiv toga da ostane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razgovarali smo sa nekoliko kandidata, ali ne mora značiti da ja neću ostati trener. Sada sam bliže tome da ću ostati, a uprava i igrači bi to voljeli. Imamo pozitivan skor od kada sam trener i vratili smo poljuljano samopouzdanje", rekao je Janković.

Borac je, podsjećanja radi, prvi dio sezone završio na sedmoj poziciji. Cilj kluba je prvenstvo završiti među najboljih šest ekipa i plasirati se u Ligu za prvaka Bosne i Hercegovine. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti