Dva nova imena na spisku Roberta Prosinečkog?

Igraju odlično u posljednje vrijeme

Dva nova imena na spisku Roberta Prosinečkog?

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki sutra će saopštiti na koje će igrače računati u predstojećim mečevima.

Utakmice protiv Italije i Lihtenštajna za Zmajeve će biti ujedno i posljednje u kvalifikacijama za Euro 2020., a kako je naš nacionalni tim izgubio sve šanse, selektor će biti u prilici da provjeri neka nova imena.

Kako piše list Avaz, po prvi put u "A" reprezentaciji BiH trebao bi se naći Haris Hajradinović iz redova Kasimpaše. Ovaj vezni fudbaler igra veoma dobro u turskom prvenstvu, u prošlom kolu zabio je gol uz asistenciju, a to, kako stvari stoje, nije promaklo ni Prosinečkom koji će ga vjerovatno uvrstiti na spisak za duele sa Italijom i Lihtenštajnom.

Poziv bi trebao otići i na adresu Olimpije, i to za Luku Menala koji svojim igrama oduševljava javnost u Sloveniji. Dolaskom u novu sredinu mladi bh. fudbaler u potpunosti je 'eksplodirao', već je postigao osam golova i pritom sedam puta asistirao, a u slučaju da dobije poziv to će mu biti ujedno i povratak u reprezentaciji.

Upravo je Prosinečki bio taj koji je prvi Menalu pružio šansu u reprezentaciji, tačnije početkom godine na američkoj turneji, gdje je već tada sjajni ofanzivac pokazao da bi u nadolazećem periodu mogao biti od velike koristi.

Neki igrači bi mogli i propustiti predstojeće okupljanje, prije svih Amer Gojak, koji je u utakmici protiv Osijeka zadobio povredu zgloba. Posljednju riječ će dati detaljni pregledi kojima će biti podvrgnut.

Top Komentari

Alpasinacxx
I onda se svi pitamo što nam je liga tu gdje jeste, igrači se ne pozovu čak ni na ne bitne utakmice. Šta mu je falilo da pozove Rahmanovića i Veselinovića npr.
14 6
burek_sa_mesom
SAFETE VRATI SE!!!
13 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi