Dva pogotka Fredy Montera za siguran trijumf Sportinga

Zeleno - bijeli usamljeni na liderskoj poziciji

Dva pogotka Fredy Montera za siguran trijumf Sportinga

Kiks Benfice najbolje je iskoristio njen gradski rival Sporting večerašnjim gostujućim trijumfom nad Gil Vicenteom rezultatom 2:0. 

Zeleno – bijeli sada su usamljeni na čelnoj poziciji sa 29 bodova, dva više od Benfice i Porta. Vrijednu pobjedu timu iz Lisabona večeras je sa dva pogotka donio Fredy Montero. Gil Vicente je od 62. minuta igrao sa deset igrača zbog isključenja Pecksa.

Maritimo i Nacional podijelili su bodove, a rezultat je nakon devedeset minuta glasio 2:2. Heldon je pogodio za vodstvo Maritima već u 12. minutu, da bi stvari na početak vratio Diego nakon pola sata igre, za rezultat prvog poluvremena. U nastavku gosti ostaju sa igračem manje pošto je u 63. minutu drugu javnu opomenu zaradio Marcal.

Brojčanu nadmoć domaći koriste šest minuta prije kraja i dolaze do drugog pogotka, i ovaj put preko Heldona. Uporni gosti i sa igračem manje ipak uspijevaju doći do boda, a vrijedan pogodak dva minuta prije kraja postigao je Zainadine.

Osmoplasirani Rio Ave opravdao je ulogu favorita protiv Olhanensea na gostujućem terenu pobijedivši sa minimalnih 1:0. Pogodak vrijedan tri boda bio je djelo Ukre u 78. minutu. Domaćin je kraj utakmice dočekao oslabljen pošto je crveni karton u 72. minutu zaradio hrvatski internacionalac Antoni Šerić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.