Dva pogotka Marića za trijumf Širokog u derbiju 18. kola

Sarajevo bez ispaljenog metka

Dva pogotka Marića za trijumf Širokog u derbiju 18. kola

Fudbaleri Širokog Brijega upisali su deveti trijumf sezone i svoj treći uzastupni protiv, večeras bezidejnog tima Sarajeva. Konačan rezultat na kraju utakmice glasio je 2:0 u korist domaćina.

Prvi su zaprijetili gostujući igrači, u sedmom minutu pokušao je Puzigaća, ali bez uspjeha. Uzvratio je Plazonić u 18. minutu dalekometnom paljbom, ali također bezuspješno.

Tri minuta kasnije semafor na Pecari je pokrenut. Zakarić je ubacio sa lijeve strane, a u petercu gostiju uspavanost Dupovca iskoristio mladi Mirko Marić za vodstvo domaćina i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je prvi, tek da razbije monotoniju pokušao Jevtić, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla visoko iznad prečke. Pola sata prije kraja gosti su ostali bez Samira Radovca koji se povrijedio i koga je zamijenio Amer Osmanagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dva minuta kasnije Široki je postigao drugi gol. Odličnu formu i večeras je potvrdio Dino Ćorić koji je probio desnu stranu, potom ubacio na peterac gdje se našao Mirko Marić kojemu nije bilo teško postići svoj drugi gol večeras.

Mogao je Marić postići i treći gol, ali je lopta u 73. minutu nakon njegovog udarca otišla zamalo iznad prečke gola Sarajeva. U sudijskoj nadoknadi vremena zatresla se mreža Širokog Brijega, ali je gol Trivunovića nakon centaršuta Osmanagića poništen zbog ofsajda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.