Dva reprezentativca jasan su dokaz strategije NK GOŠK
Za Hajdarevića je stigao poziv iz naše mlade reprezentacije, a Vegu susjedne Hrvatske

Bore se za opstanak, ali u prvom planu su mladi igrači

Dva reprezentativca jasan su dokaz strategije NK GOŠK

S. Mlaćo

Po mnogu čemu NK GOŠK iz Gabele je specifičan sportski kolektiv. Radi se o 'malom' klubu koji vode ljudi velikog srca sa velikom ljubavlju. Onom koja ne poznaje granice.

Već godinama prkose teškim vremenima, te predstavljaju blago rečeno tvrd orah za mnogo veće i skuplje timove iz naše zemlje.

Nakon 17. odigranih kola ove sezone NK GOŠK je na 11. mjestu Premijer lige, ali i pored toga u ovom klubu imaju razloga za zadovoljstvo. Naime, u svojim redovima ima dva mlada reprezentativca i to dvije različite zemlje.

Vinko Marinović, selektor mlade reprezentacije BiH, pozvao je Nermina Hajdarevića, dok je poziv iz U-21 selekcije Hrvatske dobio Stjepan Vego. Dokaz je to kvalitetnog rada u premijerligašu iz Gabele, te jasne strategije u kojoj mladi igrači definitivno imaju prednost i prostor za razvijanje..

Nermin Hajdarević gotovo sigurno ne bi dobio poziv iz reprezentacije da je ostao u jakoj konkurenciji aktuelnog prvaka Zrinjskog, pa je odlučio otići na posudbu u GOŠK i to se pokazalo kao pravi potez. Slično je ranije uradio i Nardin Mulahusejnović koji je tim potezom sebi donio transfer u slovenski Maribor.

Stjepan Vego je ubilježio nastupa za mladu selekciju naše zemlje, međutim, stigao je novi, ovaj put iz susjedne zemlje. Nije se puno dvoumio, te može biti ponosan što svlačionicu dijeli sa Alenom Halilovićem, Filipom Uremovićem, Nikolom Katićem,itd., momcima koji su nedavno izborili plasman na Evropsko prvenstvo do 21 godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svjesni su u GOŠK-u da se na kraju priče gleda samo tabela i bodovni saldo, ali svjesno i na uštrb rezultata gotovo stalno 'guraju' mlade igrače. U vatru rekli bismo, te mogu biti ponosni što selektori vrlo često bace oko na Gabelu. Rezultat će sigurno doći, bar kao nagrada od Boga za pošten rad i hrabre poteze.

Presretni su kada im kažu da je iz GOŠK-a nekako najlakše do reprezentacije, te da su prava sredina za mlade igrače. To više i nije novost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi