Derbi začelja pripao GOŠK-u

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Derbi začelja pripao GOŠK-u

GOŠK je u sklopu 17. kola Premijer lige BiH savladao Krupu s minimalnih 1:0.

Derbi začelja ponudio je otvorenu igru s obje strane. U uvodnim minutama GOŠK je bio bolji tim na terenu, imali su Gabeljani nekoliko dobrih šuteva prema golu Markovića, ali prave realizacije nije bilo.

Sve do 36. minute. Hasanović je lijepo osmislio akciju, ubacio do Kulovića koji je potom matirao golmana gostiju za vodstvo od 1:0 i veliko slavlje na tribinama stadiona u Gabeli.

Finiš prvog dijela donio je nešto mirniju igru i bez pravih uzbuđenja, pa se pri vodstvu GOŠK-a i otišlo na odmor. U nastavku utakmice igralo se dosta borbeno, GOŠK je odolijevao napadima gostiju, čuvao stečenu prednost i na kraju zahvaljujući golu iz 36. minute slavio s 1:0.

U sljedećem kolu GOŠK gostuje na Pecari kod Širokog Brijega, dok Krupa dočekuje Željezničar.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

NK GOŠK - FK Krupa 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK: Kozić (K), Karamarko, Ereiz, Aletić, Kulović, Đajić, Raguž, Vego, Hajdarević, Hasanović, Kovačić.

FK Krupa: Marković, Redžić, Makitan, Lukić, Dujaković, Palić, Dekić, Nikolić, Milanović (K), Golubović, Maksimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi