Dvije asistencije Vrančića u pobjedi Braunschweiga

Sjajan nastup našeg dua u Eintrachtu

Dvije asistencije Vrančića u pobjedi Braunschweiga

Midhat Šljivak

Tri susreta 29. kola Druge Bundeslige odigrana su večeras, a vrijedi izdvojiti remi Ingolstadta sa vodećom Herthom, te dvije asistencije povremenog bh. reprezentativca Damira Vrančića u pobjedi Braunschweiga kod Sandhausena.

Hertha je kao veliki favorit otišla na gostovanje u Ingolstadt, ali su na kraju osvojili samo bod odigravši 1:1.

Prvo poluvrijeme je donijelo očajnu igru tima iz Berlina. Iskoristio je to domaći tim, te je golom Caiubyja na asistenciju Matipa u 14. minuti došao do prednosti od 1:0. Imao je Ingolstadt još nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu, ali je Hertha na odmor otišla sa samo golom zaostatka. U nastavku susreta Hertha je uspjela osvojiti jedan bod. Za konačnih 1:1 pogodio je Ben Hatira u 64. minuti susreta.


Braunschweig je lagano savladao na gostovanju Sandhausen sa 3:1. Do vodstva su došli već u četvrtoj minuti, kada asistenciju Damira Vrančića u pogodak pretvara Dominick Kumbela za vodstvo od 1:0. Iti igrač je u 39. minuti susreta pogodio za rezultat poluvremena od 2:0. Sandhausen je u 52. minuti preko Juho Makele uspio smanjiti na 2:1, ali je u 86. minuti Kruppke na asistenciju Vrančića postavio konačnih 3:1.

Uz Vrančića i Ermin Bičakčić je odigrao jako dobro svih 90. minuta.

Susret između Union Berlina i Dynamo Dresdena okončan je bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.