Dvije meč lopte za bh. juniore

Velika šansa za plasman u A diviziju

Dvije meč lopte za bh. juniore

M. Skaka

Sinoćnjom pobledom juniora Finske nad Belgijom (74:86) kompletirana je druga faza EP, B divizije koju je U-18 košarkašaka reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala na drugom mjestu grupe F i u polufinalu će igrati protiv Engleske.

Polufinalni susret sa Engleskom Bosna i Hercegovina će igrati u subotu, 18. avgusta od 18:30 u KSC Ilidža i ukoliko naši momci budu slavili u ovom susretu i plasirali se u finale to će značiti da su osigurali ulazak u A Diviziju, tj. elitni razred evropske juniorske košarke.

Drugi polufinalni par su Češka Republika i Finska.

Obzirom da u A diviziju idu tri najbolje ekipe, ni poraz od Engleske ne bi značio da je sve izgubljeno, jer bi naši momci imali još jednu priliku da se kao trećeplasirana ekipa B divizije plasiraju u viši razred.

Finale i utakmica za treće mjesto igraće se u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.