Dvojac iz NBA lige stigao u Evropu

Dvojac iz NBA lige stigao u Evropu

Sve češća je pojava da se igrači iz NBA lige odlučuju na dolazak u Evropu.  Ne radi se samo o dolasku u velike klubove poput Maccabija ili Panathinaikosa, već i u one nešto manje.

Jučer su dvojica igrača iz NBA lige stigla u Evropu. Reprezentativac Ukrajine Oleksey Pecherov novi je član AJ Milana koji naredne sezone ima velike ambicije da se konačno domogne naslova prvaka Italije. Prije Pecherova u Milano su stigli Ibrahim Jaaber i David Hawkins.

Pecherov (24 godine) u NBA ligu je otišao prije tri godine, prvo je igrao za Washington, dok je prošle sezone nastupa za Minnesotu u kojoj je prosječno bilježio 4.5 poena i 2.8 skokova po utakmici. Od njega u Milanu očekuju mnogo.

Drugi igrač koji je stigao na Stari kontinent je Marcus Williams, koji je dres Memphisa zamijenio dresom ruskog Eniseya. Williams je prošle sezone za Grizzliese odigrao 61 utakmicu, a prosječno je imao 4.4 poena, 2.6 asistencije i 1.5 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti