Dvojica igrača iz BiH karijeru nastavljaju u Izraelu

Bajraktarević i Pandža imaju novi tim

Dvojica igrača iz BiH karijeru nastavljaju u Izraelu

D. Kurbegović

Izraelska liga u posljednje vrijeme sve je više popularnija, kada je u pitanju odlazak igrača iz naše zemlje. Mnogi nogometaši s uspjehom su u prošlosti, ali i trenutno nastupaju u ovoj zemlji.

Nakon što je nedavno bivši igrač Olimpica Dejan Vukomanović potpisao za klub iz drugog ranga nogometa u ovoj zemlji, to su danas učinila još dva igrača iz naše zemlje.

Riječ je o 29-godišnjem veznjaku Semiru Bajraktareviću, te napadaču Daliboru Pandži. Oni će narednih godinu dana biti članovi FC Iron Nesher, koji je inače bratski klub od Maccabi Haife i takmiči se u drugom po jačini rangu takmičenja u Izraelu.

Bajraktareviću je posljednji klub bio zenički Čelik, a još je nastupao za Sašk, Sarajevo i Slobodu.Pandža je 25-godišnji napadač koji je prošlu sezonu igrao u Maroku, dijete je Sarajeva, a pored tog kluba nastupao je još za Lokomotivu, Dinamo, Sesvete, Zvijezdu i Olimpic.

Oba igrača u Izrael su otišla preko sadašnjeg napadača Olimpica Emira Hadžića i njegovog partnera Shahar Greenberga, koji su se dobro probili na to tržište.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FC Iron Nesher u narednoj sezoni ima za cilj borbu za sami vrh tabele, a naši internacionalci će predstavljati pojačanja u toj borbi za sami vrh.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi