Dvojica igrača napuštaju Real
Foto: EPA

Čeka se službena potvrdaa

Dvojica igrača napuštaju Real

Midhat Šljivak

Real Madrid večeras će protiv Juventusa odigrati finalni meč Lige prvaka.

Kraljevi će pokušati da odbrane naslov najboljeg tima Evrope, a nakon ovog meča biće i nekoliko odlazaka iz redova madridskog tima.

Prvi koji odlazi iz Reala ke veznjak Diego Llorente. Ovaj 23-godišnji fudbaler iza sebe ima dvije sjajne sezone na posudbama u Rayu i Malagi, ali mu to nije bilo dovoljno da bi trener Reala Zinedine Zidane računao na njega u narednoj sezoni.

Izvjesno je da će Llorente biti prodat, a njegov novi tim će biti Real Sociedad.

Drugi koji je na izlaznim vratima je Mariano Diaz. Ovaj Dominikanac gotovo ne dobija šansu za igru i sigurno je da i on neće ostati na Santiago Bernabeu.

Kao njegov novi tim spominje se ekipe Malage, koja bi ga voljela dovesti na posudbu, ali će 23-godišnji napadač dogovoriti uslove tek nakon konačnog dogovora klubova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je Diaz nastupio u 14 utakmica u svim takmičenjima i postigao je pet golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi