Dvojica mladih fudbalera plavi mijenjaju crveno-crnim dresom

Klub sa Tušnja misli na budućnost

Dvojica mladih fudbalera plavi mijenjaju crveno-crnim dresom · Saznajemo

E. Dindić

Da se na Tušnju ozbiljno okreću radu sa mladim fudbalerima i jačanju omladinskog pogona, potvrđuje i posljednja informacija iz Rudarske 2.

Kako saznajemo, popularni Crveno–crni na Tušanj dovode dvojac omladinaca Željezničara.

Za razliku od nekih ranijih prilika kada su mlade nade uglavnom gravitirale ka klubovima iz prijestolnice, čini se da se stvari mijenjaju. Tako će junior Adin Hubanić i kadet Hamza Hadžiavdić plavi dres zamijeniti onim sa crveno–crnim prugama.

Hubanić je rođen 23.01.2003. godine i do sada je za U-19 selekciju Željezničara upisao pet nastupa. Igra na poziciji veznog igrača, a Sloboda ga ciljano dovodi kako bi pojačao njihovu juniorsku ekipu koja će se ovog proljeća boriti za titulu prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Hamza Hadžiavdić će pojačati kadete Slobode. Rođen je 03.03.2004. godine i igra na poziciji ofanzivnog veznog. Ponikao je u zvorničkoj Drini, a nakon nastupa za Zvijezdu 09 stigao je na Grbavicu. U Omladinskoj Premijer ligi BiH (U-17) za Plave je upisao 13 nastupa uz po jedan postignut gol i asistenciju. Nastupao je za U-15 i U-17 reprezentacije BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi