Dvojica zvaničnika napustila FS Kosova

Ne žele da se politika miješa u sport

Dvojica zvaničnika napustila FS Kosova

Endin Čaušević

Reprezentacija Kosova nije se proslavila u prethodne dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali navijači ove zemlje uživaju u fudbalu svoje selekcije.

Fudbalski savez Kosova jučer je saopštio da su dvojica zvaničnika ove kuće podnijela ostavke kako bi ispoštovali pravila FIFA-e i UEFA-e o zabrani uplitanja politike u sport. Kosovo želi na sve načine da opravda povjerenje FIFA-e i UEFA-e, te su odmah reagovali.

Predsjednik FS Kosovo Fadilj Vokri jučer je potvrdio da su Bekim Hadžiu i Murat Hodža podnijeli ostavke jer ne žele da dođe do sukoba interesa, te uplitanja politike u fudbalske institucije.

Ovaj dvojac je dosta aktivan u politici na Kosovu i nalazi se u parlamentu ove države. FIFA i UEFA su u maju primile Kosovo u svoje članstvo, a ova reprezentacija dobila je priliku da učestvuje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koji će se za dvije godine igrati u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi