Neuništivi Ćiro ponovo postaje selektor?

"Sigurno bih ih podigao"

Neuništivi Ćiro ponovo postaje selektor?

Bivši selektor bh. reprezentacije Miroslav Blažević mogao bi preuzeti Kosovo.

Popularni Ćiro je u prošlosti zaradio vječne simpatije Kosovora, a da ga u novoformiranoj reprezentaciji čele vidjeti na selektorskom mjestu potvrđuje i izjava koju je dao dopredsjednik tamošnjeg saveza Predrag Jović. 

"Želimo da dovedemo Blaževića. Sjećam ga se dobro kad je bio trener Prištine. Kakav je Ćiro stručnjak, autoritet, i kako je radio, nije dopuštao ni jedan detalj da se do kraja ne odradi na najbolji način. Treba nam jedan takav selektor. Već sam pričao nešto s Vokrrijem o toj temi, i još ćemo razgovarati. Mislim da bi do proljeća mogao biti naš selektor", kazao je Jović. 

I sam Blažević je zainteresovan za takvu opciju. 

"U posljednja 24 sata me zvalo sto ljudi s Kosova. Neki mi već čestitaju, neki su mi zaželjeli sreću, no još nikakav službeni kontakt nisam dobio. Tačno znam šta im treba, siguran sam da bih ih podigao", kazao je Blažević. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kao novi mogući selektor Kosova još se spominje Ardian Kozniku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi