Dvostruko slavlje Toyote, Webber treći

Počela sezona World Endurance prvenstva

Dvostruko slavlje Toyote, Webber treći

Na stazi u Silverstoneu počela je nova sezona World Endurance prvenstva. Ove godine će se voziti osam utrka, uključujući 24 sata Le Mansa. Prva utrka, šest sati Silverstonea prošla je znaku Toyote i TS040 Hybrida.

Pobjedu je ostvarila posada  Anthony Davidson/Nicolas Lapierre/Sebastien Buemi u vremenu 5 sati 22 minute, 42 sekunde. Drugo mjesto je zauzela posada Toyote Wurz/Sarrazin/Nakajima sa krugom zaostatka. Ambiciozni Porsche sa svojim 919 hybridom je imao dva kruga zaostatka na trećem mjestu.

Kao što je poznato, od ove sezone za Porsche nastupa Mark Webber koji se našao u posadi sa Timom Bernhardom i još jednim Australcem Brendonom Hartleyem. Ova postava je imala šesto vrijeme kvalifikacija, dok su Marc Lieb/Romain Dumas/Neel Jani odustali već nakon 30 krugova, a bili su treći nakon kvalifikacija.

Audi je posebno razočarao na prvoj utrci. Jedan bolid je odustao u 94 krugu, druga sedamdeset ranije. Sljedeća utrka vozi se na stazi Spa-Francorchamps.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.