Dybala ne nosi tek slučajno crne kopačke

Zanimljivo

Dybala ne nosi tek slučajno crne kopačke

Edmir Škorić

Paulo Dybala s dva pogotka je u utorak srušio Barcelonu (3:0) u prvom četvrtfinalnom susretu Lige prvaka.

Dybala je produžio ugovor s Juventusom, kojeg vodi prema polufinalu Lige prvaka, a Argentinac itekako ima razloga da bude sretan. S novim ugovorom ima i veća primanja, ali i dalje nosi potpuno crne kopačke, mada mnoge njegove kolege nose raznorazen šarene kopačke.

Ako se pitate zašto nosi crne kopačke, odgovor leži u činjenici da mu je u februaru istekao ugovor s Nikeom, pa je morao ukloniti njihov logotip kako ne bio završio na sudu.

Ipak, Dybala i dalje nosi Nikeov model kopački, ali ih je preuredio i umjesto Nike znaka postavio je svoj zaštitni znak - gladijatorski način proslave golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodi se da bi Adidas, ujedno sponzor Juventusa, mogao da bude i sponzor Dybale, a tada bi mogle nestati sa scene crne kopačke...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti