Dynamo deset kola bez poraza
Barros je bio dvostruki strijelac

MLS League

Dynamo deset kola bez poraza

U američkoj MLS ligi Houston nastavlja sa pobjedama, kao i DC United, dok Beckhamov LA Galaxy igra očajno.

U derbiju istočne konferencije Washington DC United je savladao Chicago Fire sa 2:1 i tako preuzeo lidersku poziciju. Bolivijski veteran Jaime Moreno je doveo DC u vodstvo u 23. minuti s bijele tačke , da bi deset minuta kasnije Marco Pappa donio izjednačenje gostima iz Chicaga. Dvije minute prije odlaska na odmor Christian Gomez donosi novo vodstvo domaćim igračima, što se pokazalo i krajnjim rezultatom meča. Gosti su imali priliku doći do boda, ali je bivši napadač Evertona Brian McBride propustio realizirati penal u 49. minuti. 

U meču dva tima koji igraju vrlo slabo ove sezone, a to se posebno odnosi na NY Red Bull, domaći Toronto FC je odnio pobjedu od 2:1. Sam Cronin je već u 3. minuti donio vodstvo Kanađanima, da bi na isteku prvog dijela Daniele Dichio povisio na 2:0 za domaći tim. Bivši igrač Barcelone i Reala Albert Celades je u 54. minuti smanjio na 2:1, i to je bilo sve što su gosti napravili u ovom meču. 

Kansas City Wizards i New England Revolution su u meč ušli poravnati sa po 16 bodova, ali je Kansas izašao sa tri više. U sjajnom prvom poluvremenu gledaoci su vidjeli čak četiri gola, od čega tri u mreži gostujućeg tima. Davy Arnaud je u 19. minuti donio prednost čarobnjacima, a devet minuta kasnije gosti dolaze do poravnanja preko Sharliea Josepha. Herculez Gomez u 36. minuti donosi novo vodstvo Kansasu, a samo tri minute kasnije Aaron Hohlbein postavlja konačnih 3:1. 

Dynamo iz Houstona igra odlično ove sezone, i već punih deset kola ne znaju za poraz. Momci u narandžastim dresovima su protutnjali Dallasom i utrpali tri komada u mrežu domaćeg golmana. Cameron Weaver je u prvu postavu upao odlaskom Briana Chinga na Kup konfederacija sa reprezentacijom SAD i na najbolji načon je iskoristio svoji šansu. U 12. minuti je donio vodstvo Dynamu, da bi onda u 36. minuti asistirao Richardu Mulrooneyu za 2:0. U 63. minuti svojim drugim golom na utakmici Weaver je donio nedostižnih 3:0 gostima, da bi tri minute kasnije Drew Moor samo smanji rezultat na 1:3. 

Seattle Sounders je u duelu dva tima zapadne konferencije bio bolji od San Josea. Kapiten zelenih Soundersa Fredrik Ljingberg je donio vodstvo domaćinu u 42. minuti , da bi kolumbijski napadač Fredy Montero povisio na 2:0 u 59. minuti. Bivša velika nada Engleske iz onih sjajnih dana Leeds Uniteda Daren Huckerby postigao je počasni pogodak za San Jose u 68. minuti utakmice. 

Da novac u nogometu ne znači i automatski uspjeh pokazuju igre LA Galaxya. Sa samo 15 bodova nalaze se na dnu tabele zapada. Hoće li skori povratak Beckhama donijeti bolje igre timu Brucea Arene vidjet ćemo. Novi poraz LA je doživio na svom terenu od Reala iz Salt Lakea. Lišeni usluga kapitena Landona Donovana igrači LA su izgledali poput razbijene vojske. Yura Movsisyan je donio prednost Realu već u 12. minuti meča, da bi konačnih 2:0 postavio Nat Bachers u 52. minuti. 

Columbus je pobjedom nad Chivasom došao u poziciju koja mu daje nadu u doigravanje na kraju sezone. Chivas je prvi poveo preko Eduarda Lillingstona u 39. minuti utakmice, da bi domaći tim napravio preokret u drugom poluvremenu. Argentinski veteran Guillermo Barros je prvo poravnao rezultat na 1:1 u 61. minuti, da bi onda svojim drugim golom na utakmici u 87. minuti donio veliku pobjedu Columbusu. 


Rezultati:

DC United – Chicago 2:1
Toronto FC – New York RB 2:1
Kansas – New England 3:1
Dallas – Houston 1:3
Seattle – San Jose 2:1
LA Galaxy – Real SL 0:2
Columbus – Chivas USA 2:1

Tabele: 

ISTOK: DC United 22, Chicago 21, Kansas 19, Toronto 19, Columbus 19, New England 16 i New York 9.
ZAPAD. Houston 27, Chivas 27, Seattle 20, Colorado 17, Real SL 15, LA Galaxy 15, Dallas 10 i San Jose 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.