Dynamo gazi sve redom

MLS League

Dynamo gazi sve redom

Odavno nije bilo efikasnije kolo u MLS-u. 21 gol na 6 utakmica epilog je ovog kola,a gosti su uspjeli slaviti u samo jednom meču. Beckhamov Galaxy je bio slobodan u ovom kolu, a skoro sve timove je obilježio povratak glavnih igrača u sastave nakon povratka sa Gold cupa.

U derbiju kola sjajan meč odigrali su Dynamo Houston i DC United. Gledatelji su vidjeli  sedam golova. Kulminacija se desila između 36 i 39. minute kada su domaći igrači za samo tri minute igre postigli tri gola i napravili veliku prednost u odnosu na goste iz Washingtona.

Brad Davis je prvi načeo goste, a onda je Brian Ching s dva pogotka napravio odličan posao. Početkom drugog dijela Luciano Emillio smanjuje na 3:1, a u 66. minuti Stuart Holden iz penala ponovo donosi Houstonu tri gola prednosti. Nakon toga igru u svoje ruke preuzimaju gosti. Prvo Fred u 75. minuti smanjuje na 4:2, a Emillio svojim drugim golom tri minute prije kraja postavlja konačnih 4:3.

Najubjedljiviju pobjedu kola upisao je Dallas koji je na domaćem terenu pregazio Kansas sa visokih 6:0. Junak večeri bio je slavni veteran Jeff Cunningham koji je postigao četiri gola. Jeff je tako došao u poziciju da već do kraja ove sezone može doći do drugog mjesta na listi strijelaca svih vremena.

Ipak, Dallas je uoči ove utakmice ostao bez svoje prve zvijezde Kenny Coopera koji odlazi u 1860 Munchen, ali nakon ovakve izvedbe Jeffa, možda se i neće osjeti njegov nedostatak. Preostala dva gola postigao je David Ferreira.

San Jose je također upisao vrlo ubjedljivu pobjedu protiv Seattlea 4:0. Autogolom Osvalda Alonsa u 2. minuti domaći su došli u vodstvo, a drugi gol pao je tek u drugom dijelu. Carnell Glen je povisio na 2:0 u 54. minuti, Daren Huckerby, bivša zvijezda Leedsa povisuje na 3:0 u 78, a Chris Wondolovski u 84. postavlja konačnih 4:0.

Chicago Fire je upisao petu pobjedu u nizu protiv Real SL rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Patrick Nyarko u 76. minuti utakmice, a ovo je Nyarku bila treća uzastopna utakmica u kojoj je postigao gol.

New England i Toronto FC su podijelili bodove igrajući 1:1. Kanađane je u vodstvo doveo Dwayne De Rosario u 34. minuti, a bod domaćinu osigurao je Edgaras Jankauskas svojim prvim golom otkako je došao u MLS prije mjesec dana, u 76. minuti.

Jedinu gostujuću pobjedu upisao je lider Istoka Columbus kod Colorada. Iako su bili lišeni usluga najboljeg igrača i prvog strijelca lige Guillerma Barrosa, Crew nije propustio priliku da preko Chada Marshalla u 39. minuti dođe do nove pobjede.

Rezultati:

San Jose – Seattle 4:0
Colorado – Columbus 0:1
New England – Toronto 1:1
Houston – DC United 4:3
Dallas – Kansas 6:0
Chicago – Real SL 1:0

Poredak:

ISTOK: Columbus 33, Chicago 32, DC United 28, Toronto 27, New England 24, Kansas 21, New York 10.
ZAPAD: Houston 35, Seattle 29, LA Galaxy 28, Chivas i Colorado 27, Real 23, Dallas 20, San Jose 17.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti