Dynamo Kiev slavio na gostovanju kod Aktobea

Odigrana prva utakmica Evropske lige

Dynamo Kiev slavio na gostovanju kod Aktobea

Danas je kijevski Dynamo u okviru četvrtog pretkola Evropske lige gostovao kod Aktobea. Gosti su slavili 3:2. 

Prvu priliku na susretu imali su gosti, ali je udarac Lukmana Harune otišao pored gola Aktobea. U 5. minuti susreta nova prilika za Kijevljane, neprecizan je ovaj put Ognjen Vukojević. 

Domaći su zaprijetili u 10. minuti susreta preko Badla, ali se rezultat ne mijenja. U 17. minuti pogodak za goste. Nakon asistencije Dudua mrežu Aktobea zatresao je Andrej Yarmolenko. 

Domaći prijete u 23. minuti susreta, ali ovaj put neprecizan je Sergej Davidov. U 36. minuti susreta domaći dolaze do izjednačenja, a sopstvenu mrežu zatresao je Benoit Tremoulinas. 

Posljednju priliku u prvih 45 minuta susreta imali su gosti, ali je udarac Harune bio neprecizan. 

Nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu gosti dolaze do novog vodstva. Ovaj put strijelac je Ideye Brown. Nastavio je Dynamo sa napadima, a u 56. minuti susreta još jednom je zaprijetio Lukman Haruna. 

Dvije minute kasnije nakon asistencije Ideye Browna strijelac je Younes Belhanda za vodstvo Dynama od 3:1. Domaći su do kraja susreta smanjili rezultat, a strijelac je bio Khayrullin. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.