Dynamo rutinski protiv Steaue, slavio i Aalborg

Grupa J

Dynamo rutinski protiv Steaue, slavio i Aalborg

U okviru grupe J večeras su koplja ukrstili kijevski Dynamo i Steaua, te Aalborg i Rio Ave. Više uspjeha imali su domaći timovi koji su upisali pobjede.

Dynamo Kiev je upisao i drugu pobjedu u Evropskoj ligi. Ovog puta je porazio Steauu, koja je u prvom kolu bila i više nego ubjedljiva na svom terenu protiv Aalborga. Rezultat je glasio 3:1 za Kijevljane, a golove su postizali Yarmolenko u 40., Kravets u 65. i Teodorczyk u 92. minuti. Jedini, utješni gol za goste postigao je Rusescu u 89. minuti susreta.

Aalborg se nakon šoka u Bukureštu probudio i uspio upisati svoju prvu pobjedu u Evropskoj ligi. Danski tim slavio je protiv Rio Avea rezultatom 1:0, a gol odluke za domaće postigao je Helenius odmah na početku drugog poluvremena. Igrao se 46. minut kada je, na asistenciju Gortera, Helenius pogodio za veliko slavlje Danaca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa J

Dynamo Kiev - Steaua 3:1
Aalborg - Rio Ave 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti