Dynamo spasio čast gostiju remijem u Rimu
Revanš susreti će donijeti velika uzbuđenja

Domaći timovi slavili u tri od četiri meča

Dynamo spasio čast gostiju remijem u Rimu

M. Šljivak

Velika uzbuđenja donijele su utakmice osmine Evropske lige i u drugom terminu, a domaći timovi su slavili u tri od četiri utakmice.

Sjajan meč viđen je na Velodromeu u Marseilleu gdje je domaći tim dočekao Athletic Bilbao, a na kraju je tim Rudija Garcije slavio pobjedu od 3:1.

Već u prvom minuti domaći su poveli. Igrala se 45 sekunda kada je Ocampos pogodio za 1:0 i erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Marseille je do drugog gola stigao u 14. minuti. Grešku odbrane koristi Payet koji pogađa za prednost od 2:0.

Gosti su se u igru vratili u finišu prvog poluvremena. Dosuđen je diskutabilan penal, a pogodio je Aduriz za 2:1.

Ipak, u nastavku je Marseille dominirao, a u 58. minuti su završili posao za konačnih 3:1 i dobru zalihu pred revanš.

Sporting je u Lisabonu pobijedio Viktoriju Plzen sa 2:0. Oba gola postigao je Freddy Montero i portugalski velikan će vjerovatno imati miran revanš.

Leipzig je sa 2:1 pobijedio ekipu Zenita. Imali su domaći prednost od 2:0 sve do 86. minute golovima Brume i Wernera, ali je Criscito pogodio za 2:1 za nadu tima iz St. Petersburga.

Dynamo Kiev je ostao neporažen kod Lazija na Olimpicu. Meč je završen rezultatom 2:2, a svi golovi su postignuti u nastavku meča.

Tsygnakov je doveo goste u prednost od 0:1 u 52. minuti, da bi zatim Lazio golovima Immobilea i Andersona stigao do preokreta i vodstva od 2:1.

Ipak, konačnih 2:2 postavio je Moraes golom za 2:2 u 79. minuti meča.

Evropska liga, osmina finala:

Lazio - Dynamo Kiev 2:2
Marseille - Athletic Bilbao 3:1
RB Leipzig - Zenit 2:1
Sporting - Plzen 2:0

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije