Džajić kandidat za najbolji tim Evrope svih vremena

Bio najbolji strijelac i igrač EP

Džajić kandidat za najbolji tim Evrope svih vremena

Dragan Džajić našao se u konkurenciji za idealni tim svih vremena na Evropskim prvenstvima.

Nekadašnje lijevo krilo Crvene zvezde i Jugoslavije nominovano je među 50 igrača u anketi UEFA-e. Džajić je 1968. godine bio najbolji strijelac i igrač EP, kada je Jugoslavija osvojila drugo mjesto.

Posjetiocima sajta omogućeno je da glasaju i izaberu svoju idealnu postavu, odnosno 11 veličanstvenih. Na listi se nalaze imena poput Petera Schmeichela, Franza Beckenbauera, Paola Maldinija, Michela Platinija, Gerda Mullera...

Glasanje je i dalje u toku, a svi oni koji žele dati podršku nekoj od sadašnjih ili bivših zvijezda mogu to učiniti na ovom linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi