Džeki 71 minuta, Cityju poraz u Lisabonu

Evropska liga, osmina finala

Džeki 71 minuta, Cityju poraz u Lisabonu

Edmir Škorić

Neprepoznatljivo loše odigrao je Manchester City u Lisabonu prvu utakmicu osmine finala Evropske lige. Građani su s minimalnih 1:0 poraženi od Sportinga, a bh. reprezentativac Edin Džeko igrao je do 71. minute.

Nošeni sjajnim navijanjem svojih navijača, nogometaši Sportinga hrabro su krenuli u utakmicu sa favoriziranim Manchester Cityjem. U 10. minuti Sporting je imao dobru priliku. Pereira je malo iskosa s desne strane tukao, Hart odbranio. Zatim problemi za gostujućeg menadžera, Roberta Mancinija.

Kompany se povrijedio, pa je u igru ušao Lescott. U 12. minuti Milnerov centaršut s lijeve strane Kolo Toure sa svega pet metara glavom preusmjerava u okvir domaćeg gola, Rui Patricio fantastično brani. Barry je u 24. minuti pokušao iz daleka, ali je lopta prošla pored desne stative Patricija.

Nakon toga dvije prilike za Portugalce. Prvo je Hart jedan ubačaj s desne strane teško izvadio ispod prečke, a onda je Matias Fernandez pokušao, no pucao je pored gola. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata.

Na otvaranju drugog Silva u redovima gostiju sa 17 metara u trku šutira preko gola. U 51. minuti Sporting je stigao do vodstva. Hart je uspio odbraniti slobodni udarac Fernandeza, lopta se kratko odbila do Xandaoa, a Brazilac maestralno petom sa dva-tri metra proturio loptu iza leđa engleskog reprezentativnog golmana.

Odmah nakon toga uslijedila je brza kontra Građana, Aguero je ušao u šesnaesterac Sportinga iskosa s lijeve strane, pucao je skoro iz mrtvog ugla, Patricio je odbranio. Mogao je Sporting u 64. minuti i do drugog gola, ali je Ricky Van Wolfswinkel sa svega desetak metara, potpuno slobodan, pucao ravno u Harta.

City je u posljednjih petnaestak minuta konstatno vršio pritisak na golu Sportinga, ali nije uspio doći do jednog gola s kojim bi sasvim sigurno puno mirnije dočekao uzvrat. Ovako, blaga prednost je na strani Lisabonaca,

Naš reprezentativac Edin Džeko igrao je do 71. minute, kada ga je zamijenio Mario Balotelli. Dijamant nije večeras bio posebno raspoložen, baš kao i kompletna engleska momčad.


Evropska liga, osmina finala, prve utakmice:

Sporting - Manchester City 1:0 (Xandao 51)


Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.