Džeki jedinica, Misimoviću trojka
Misimović solidan u pobjedi

Ocjene naših igrača u Bundesligi

Džeki jedinica, Misimoviću trojka

Edin Džeko, napadač naše fudbalske reprezentacije i drugi strijelac Bundeslige sa 19 golova dobio je od njemačkog sportskog magazina Kickera čistu jedinicu za svoj nastup u susretu protiv posrnulog Hoffenheima (4:0).

Da ne bude zabude, jedinica je najveća ocjena u Njemačkoj u kojoj su za razliku od naših prostora stvari postavljene drugačije.

Osim Džeke, jedinicu je zaradio i Bayerov golman Rene Adler i to su jedina dva fudbalera koja su dobila najveću ocjenu u proteklom kolu.

Džekin reprezentativni i klupski saigrač Zvjezdan Misimović zaslužio je trojku za svoj nastup, dok je Sejad Salihović u dresu Hoffenheima dobio je ocjenu četiri.

Zlatan Bajramović, koji je za Eintracht ušao u 62. minuti u porazu (0:2) od dortmundske Borussije nije ocijenjen baš kao ni Cottbusov Ivan Radeljić za ulazak u 90. minutu na meču Karlsruhe - Energie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.