Džekina dva gola, debakl  Wolfsburga
Džeko večeras postigao golove u 10. i 42. minutu

Naš napadač briljirao, "vukovi" ispali iz Kupa

Džekina dva gola, debakl Wolfsburga

Edin Džeko, fudbalski A reprezentativac naše zemlje i večeras je briljirao u Njemačkoj, no njegov Wolfsburg eliminisan u četvrtfinalu Kupa ove zemlje.
Na svom terenu doživjeli su debakl od Werdera iz Bremena (2:5), pa su Džeko i Misimović koji se vratio u tim nakon što je prošlog vikenda u prvenstvu odradio pet žutih kartona, ipak, pognute glave napustili travnjak. Džeko je tako u ovoj sezoni postigao šest golova u Kupu, te uz 11 bundesligaških ima učinak za respekt.

Misimović je u večerašnjoj utakmici odigrao solidno, a imao je nekoliko dobrih asistencija koje njegovi saigrači nisu pretvorili u golove. Igrao je do 76. minuta, kada ga je trener Felix Magat zamijenio sa Okubom. Džeko je na travnjaku proveo cijeli meč, a i večeras je bio najbolji igrač popularnih «vukova».

Gosti vodili sa 2:0 već u 7. minutu

Gosti iz Bremena nakon samo sedam minuta igre vodili su sa čak 2:0. Hladan tuš za domaće priredio je Diego pogotkom u trećem minuta, a četiri kasnije Ozil je udvostručio prednost gostiju. Ipak, u 10. minutu naš velemajstor Džeko vraća svoj tim u igru i smanjuje na 1:2. Schafer je ubacio sa lijeve strane na peterac. Džeko je pobjegao čuvaru i zakucao loptu pod prečku Werdera.

U 23. minutu Džeko je imao priliku, šutirao je iz okreta ali nije dobro zahvatio loptu koja je otišla pored gola. U 36. minutu Misimović je izazvao uzdahe u publici, nakon što je veoma loše izveo slobodan udarac 20 metara iskosa sa lijeve strane udaljen od gola gostiju. «Pucao» je visoko iznad gola, pa je propala dobra prilika za izjednačenje. On je tri minuta kasnije sjajno proigrao Gentnera koji je lobovao golmana Werdera, ali i prebacio gol.

Izjednačenje u 42. minutu  

Džeko se pobrinuo da njegova ekipa na odmor ode u «egalu». Pogodio je i u 42. minutu, pa je sve vratio na početak – 2:2. Sa desne strane upućen je centaršut na visinu peterca. Džeko je pravovremeno skočio i poslao glavom loptu u nebranjeni dio mreže.

«Peta brzina» tima iz Bremena
 
U nastavku Werder je ubacio u «petu brzinu» i stigao do polufinala. Najprije je iz jedanaesterca «zabio» Diego u 55. minutu, što je možda i na psihološkom planu presudilo večerašnji meč, jer popularni «vukovi» predvođeni Džekom nisu imali više snage za «povratak u život». Dotukao ih je Claduio Pizzaro koji je u 71. minutu za svoj tim postigao četvrti gol, i već tada bilo je jasno da se Magatova ekipa oprašta od najmasovnijeg takmičenja u Njemačkoj. Pizzaro je sve «začinio» u 89. minutu svojim drugim, a Werderovim petim pogotkom.  

 



Petrić odveo HSV u polufinale

Plasman u polufinale izborio je večeras i HSV. Golovima hrvatskog reprezentativca Mladena Petića u 17. i 37. minutu pobijedili su Wehen iz Visbadena sa 2:1. Gol utjehe za goste dao je Schwarz minut prije kraja utakmice.  Podsjetimo, prvi putnik u polufinale je Mainz koji je sinoć na svom terenu pobijedio Schalke sa 1:0 i tako napravio veliko iznenađenje.

Polufinalni susreti Kupa Njemačke igraju se 21. i 22. aprila, a finale je  30. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.