Džeko: Borit ću se za najboljeg strijelca

Pred Dijamantom novi izazov

Džeko: Borit ću se za najboljeg strijelca

Edmir Škorić

Wolfsburgu subotnji meč sa Eintrachtom puno ne znači, ali sigurno znači bh. reprezentativcu Edinu Džeki, koji se zajedno sa Stefanom Kiesslingom (Bayer Leverkusen) bori za najboljeg strijelca Bundeslige.

Vukovi će na svojoj Volkswagen Areni ugostiti Eintracht iz Frankfurta, a obje momčadi igraju rasterećno, tek za prestiž na tabeli.  Ipak, priliku za titulu ima Edin Džeko, budući da je naš reprezentativac nadomak najboljeg strijelca njemačke Bundeslige.

Džeko ima 21 pogodak, isto toliko ima i Stefan Kiessling, napadač Bayera iz Leverkusena.

"Kada sam već na samoj završnici prvenstva u poziciji boriti se za naslov najboljeg strijelca, naravno da ću se boriti", kazao je Džeko, kojem će saigrači pokušati pomoći da se domogne titule najboljeg golgetera.

"Nismo se oko toga posebno dogovarali, ali samorazumljivo je da Edin može izvoditi jedanaesterac ukoliko do njega dođe protiv Eintrachta", izjavio je Wolfsburgov trener Lorenz-Günther Köstner.

Džeko je do sada za Vukove odigrao 93 utakmice i postigao 55 golova, svega dva manje od najboljeg klupskog strijelca, Diego Klimowicza. Sa eventualnim hat-trickom bi Dijamant postao najbolji Wolfsburgov strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti