"Džeko će eksplodirati naredne sezone"

Steve McClaren za otočke medije

"Džeko će eksplodirati naredne sezone"

Adnan Beganović

Engleski stručnjak koji je jedno vrijeme u Wolfsburgu trenirao našeg reprezentativca Edina Džeku, Steve McClaren, za otočke medije se osvrnuo na dosadašnje igre Dijamanta u dresu Manchester Cityja.

"Mislim da će Džeko kada se prilagodi na otočki način igranja biti veliko pojačanje za Građane. Edin ima sve atribute za uspjeh u Premiershipu", prenosi portal PremiershipNews.net McClarenovu izjavu.

"Međutim, treba imati na umu da mnogi igrači nakon transfera ne mogu se odmah priviknuti na novu sredinu. Edin će, nadam se zbog Roberta Mancinija, proigrati u ovoj sezoni, no mislim da će svoju pravu kvalitetu pokazati tek u narednoj", dodao je nekadašnji trener Wolfsburga.

Engleski stručnjak smatra da su Građani za relatrivno male novce kupili našeg reprezentativca.

"Građani su jeftino dobili Džeku. Mnogi će reći da je 27 miliona funti previše, no treba pogledati činjenice. Samo malo nakon Edinovog transfera Andy Carrol je kupljen za 35 miliona funti, pa potez Cityja uopšte ne smatram lošim. Uživao sam raditi sa njim u Wolfsburgu. Prema klubu se odnosio profesionalno, iako smo svi znali da će otići. Na svakom treningu je davao svoj maksimum i takav je bio do samog kraja", istakao je McClaren, te za kraj dodao:

"Tehnički je jako potkovan i ima izuzetan rad nogu. Na neki način me podsjeća na Marka Viduku, koji je bio sjajan u šesnaestercu i koji je za svoju visinu imao fantastičnu tehniku. Edin mu je veoma sličan, a s obzirom da je i viši, mislim da će ostaviti i veći trag u Premiershipu."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti