"Džeko će početi zabijati, jer ima sve"

Steve McClaren od Dijamantu

"Džeko će početi zabijati, jer ima sve"

Nekadašnji selektor engleske fudbalske reprezentacije Steve McClaren uvjeren je kako će reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko uspjeti u Engleskoj.

Džeko i nema baš start iz snova u Premiershipu, u kojem je do sada odigrao osam utakmica i još uvijek nije postigao gol. Doduše, Džeko je zabijao u FA kupu i Evropskoj ligi, ali se još uvijek čeka njegov gol u Premier ligi.

Ipak, bez obzira na to, McClaren je uvjeren kako će Džeko pokazati svu raskoš svog talenta.

"Džeki je da se privikne na njemačku Bundesligu trebala otprilike godina dana. Međutim, već u svojoj drugoj sezoni postigao je nevjerovatnih 28 golova, a u slijedećoj je bio još bolji sa 30 golova. Pa i ove je sezone u dresu Wolfsburga zabio deset golova. Siguran sam da će se on brzo prilagoditi jer ima sve kvalitete vrhunskog napadača", smatra McClaren.

"Prilagodba na englesko prvenstvo je drugačija, kao i na svlačionicu Manchester Cityja. U sljedećoj će sezoni biti bolji", dodao je nekadašnji Džekin trener u Wolfsburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.