Džeko dva puta pogodio mrežu Bochuma

Njemačka Bundesliga

Džeko dva puta pogodio mrežu Bochuma

Sjajnu golgetersku seriju reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko nastavio je i danas u susretu Bundeslige između Wolfsburga i Bochuma.

Koliko Zvjezdan Misimović znači za igru Wolfburga moglo se vidjeti u prvom poluvremenu današnjeg susreta prvaka Njemačke protiv Bochuma, koji je poveo protiv Vukova preko Freiera u 28. minuti. Prvih 45 minuta Vukovi nikako nisu mogli pronaći svoju igru, ali su u nastavku sve naplatili.

Edin Džeko izjednačio je na 1:1 sjajnim udarcem, na asistenciju Marcela Schafera u 60. minuti, a vodstvo Wolfsburgu donio je Nigerijac Obaefmi Martins u 75. minuti. Džeko se po drugi put upisao u listu strijelaca u 79. minuti, realiziravši najstrožu kaznu za 3:1. Sjajno drugo poluvrijeme Wolfsburga okrunio je rezervista Santana za 4:1 u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Stuttgart je nastavio sa sjajnim igrama, osvojivši bod u Bremenu kod Werdera i pri tom propustivši dva gola prednosti. Pogrebnyak je doveo Švabe u prednost u 15. minuti, da bi na 2:0 povisio Khedira tri minute prije odlaska na odmor. Prvi gol za Werder u 75. minuti postigao je Hugo Almeida, da bi osam minuta prije kraja konačnih 2:2 postavio veteran Thorsten Frings sa bijele tačke.

Lider Bundeslige, minhenski Bayern, nije uspio odnijeti bodove iz Koelna, remizirivaši sa istoimenim domaćinom 1:1. Lucas Podolski, nekadašnji napadač Bayerna, doveo je Koeln u prednost, a konačnih 1:1 bilo je djelo Bastiana Schweinsteigera.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.