Džeko i Kiessling u borbi na naslov

Ko će biti najbolji strijelac Bundeslige

Džeko i Kiessling u borbi na naslov

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko je sa golom postignutim u Dortmundu kod Borussije došao do brojke od 21 gola ove sezone u okviru njemačke Bundeslige.

Džeko je kolo prije kraja sezone u fudbalskom prvenstvu Njemačke poravnat na prvom mjestu liste najboljih strijelaca sa napadačem Bayera iz Leverkusena Stefanom Kiesslingom, koji je također 21 put tresao mreže protivničkih golmana.

Evidentno je da će se ova dvojica fudbalera boriti za naslov najboljeg strijelca Bundeslige, s obzirom na to da je trećeplasirani Lucas Barrios iz Dortmunda i Kevin Kuranyi iz Schalkea zaostaju sa tri gola za vodećim dvojcem.

U posljednjem, 34. kolu Bundeslige, Džeko će sa svojim Wolfsburgom dočekati Eintracht, dok Leverkusen gostuje u Moenchengladbachu kod Borussije.

Lista strijelaca Bundeslige

1. Edin Džeko            (Wolfsburg)    21
1. Stefan Kießling        (Leverkusen)    21
3. Lucas Barrios            (Dortmund)        18
3. Kevin Kuranyi            (Schalke)        18
5. Claudio Pizarro        (Werder)        15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.