Džeko i Kuranyi u borbi za vrh

Najefikasniji igrači Bundeslige

Džeko i Kuranyi u borbi za vrh

Sa dva nova gola, ovog puta na gostovanju Wolfsburga kod Mainza, reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko izbio je na drugo mjesto liste strijelaca njemačke Bundeslige.

Džeko je, međutim, najkorisniji igrač njemačkog fudbalskog prvenstva i sada bježi dva boda najbližim pratiocima, Kevinu Kuranyu iz Schalkea i Stefanu Kiesslingu iz Leverkusena.

Reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine je ove sezone nastupio u 28 utakmica, u kojima je postigao 16 golova, te imao i devet asistencija, a samo je Kuranyi (17) dao više golova. Džeko je ipak najkorisniji fudbaler Bundeslige sa ukupno 25 poena (16+9), ispred Kuranya koji ima 23 boda (17+6).

Najkorisniji fudbaleri Bundeslige


1. Edin Džeko        (Wolfsburg)         16        9        25
2. Kevin Kuranyi        (Schalke)         17         6         23
3. Stefan Kießling    (Leverkusen)      16         6         22
4. Lucas Barrios        (Dortmund)        15         5         20
5. Mesut Ozil         (Werder)                7         13         20
6. Zvjezdan Misimović  (Wolfsburg)      8         10         18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.