Džeko i Misimović opet briljantni
Džeko i Misimović ubojiti tandem "vukova"

Bundes liga - 27. kolo

Džeko i Misimović opet briljantni

Edin Džeko i Zvjezdan Misimović briljirali su i danas u Bundes ligi, a pobjedom na gostovanju u Moenchengladbachu nad Borussiom od 2:1 njihov Wolfsburg ostao je lider na tabeli.

Popularni „vukovi“ došli su u vodstvo u 21. minutu susreta. Strijelac, a ko drugi nego naš Džeko! Asistent, a ko drugi, nego naš Misimović! Džeki je ovo bio 16 prvenstveni pogodak u sezoni, a Misimoviću 17 asistencija. Izvanredno, bravo majstori!

Ipak, 11 minuta prije kraja utakmice trijumf im je ugrozio Dante pogodivši za 1:1. Međutim, tim trenera Felixa Magata ubacio je opet u „petu brzinu“ i slavio. Gol odluke djelo je Riethera u 85. minutu meča. Oba naša fenomenalna igrača na terenu su provela svih 90 minuta. Ovom pobjedom Wolfsburg je još bliže osvajanju titule prvaka Njemačke, obzirom da u odnosu na konkurente u preostalih sedam susreta ima najpovoljniji raspored utakmica.



Važni bodovi za Radeljića i Piplicu
 
Važna tri boda u borbi za opstanak ostvario je Energie Cottbus, naših Ivana Radeljića i Tomislava Piplice koji je kući savldao Arminiu sa 2:1. Radeljić, koji je zbog povrede propustio susrete reprezentacije BiH protiv Belgije u Genku (4:2) i Zenici (2:1), igrao je veoma dobro cijeli meč, dok ga je nekadašnji golman našeg nacionalnog tima, Piplica odgledao sa klupe.  

Rangelov je doveo njihov tim u vodstvo u 43. minutu. Poravnao je Munteanu u 48, a u 59. minutu Angelov je pogodio za nadu da će ovaj, nekada istočnonjemački tim, preživjeti u društvu najboljih i u ovoj sezoni.

Igrao Bajramović, debakl Hoffenheima

Zlatan Bajramović, još uvijek nedovoljno oporavljeni bh. reprezentativac danas je igrao za Eintracht od 64. minuta susreta u Minhenu, kada je na terenu zamijenio Meiera. Ipak, tim iz Frankfurta deklasiran je od Bayerna sa 0:4. Golove su postigli Ribery u 3, Toni u 17, Lucio u 36. i Schweinsteinger u 48. minutu utakmice na „Alianz areni“. 

Hoffenheim izgleda posustaje i iz trke za Evropu. Ekipa Sejada Salihovića koji je danas igrao svih 90 minuta, i povrijeđenog Vedada Ibiševića,  na svom terenu doživjela je katastrofu od Bochuma – 0:3. Dotukao ih je Sestak „hat – trickom“, to jeste pogocima u 42, 55. i 69. minutu.

U ostalim današnjim susretima 27. kola Bundes lige postignuti su sljedeći rezultati: Borussia Dortmund - Koln 3:1, Hannover – Hertha 2:0, Schalke – Karlsruher 2:0.

Posljednja dva susreta 27. kola igraju se sutra (nedjelja, 12. aprila) od 17 sati. Sastaju se: Bayer – Werder i Stuttgart – HSV.

TABELA
1. Wolfsburg 54 boda
2. Bayern 51
3. HSV (-1) 51
4. Hertha 49  
5. Stuttgart (-1) 45  
6. Hoffenheim 44   
7. Schalke 04 43     
8. Borussia Dortmund 43  
9. Bayer 04 (-1) 15   
10. Werder (-1) 14   
11. Koln 32     
12. Eintracht 29   
13. Hannover 29   
14. Bochum 28    
15. Arminia 24    
16. M'gladbach 23
17. Energie Cottbus 23  
18. Karlsruhe 18 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti