Džeko i Misimović u timu sezone

Zmajevi haraju Bundesligu

Džeko i Misimović u timu sezone

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović i Edin Džeko našli su se u idealnom timu sezone njemačke Bundeslige.

Sjajni bh. duo u dresu Wolfsburga ove je sezone bio jedina svijetla tačka u igri sad već bivšeg prvaka Njemačke. Misimović i Džeko uvjerljivo su bili najbolji igrači svoje ekipe ove sezone. Džeko je sezonu završio kao najbolji strijelac Bundeslige, dok je Misimović bio drugi najbolji asistent fudbalskog prvenstva Njemačke.

"Iako njegova forma nije bili sjajna kao prošle sezone, Misimović je ipak uspio postići deset golova i zabilježiti 15 asistencija. Misimović je namjestio čak 102 šanse za gol, po čemu je uvjerljivo najbolji igrač Bundeslige. Zaista je velika šteta što ovog sjajnog igrača nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu", navodi portal Goal.com.

"Najbolji igrač Bundeslige za sezonu 2008/2009. ove je sezone zaradio svoju prvu titulu najboljeg strijelca lige. Napadač svjetske klase, Edin Džeko, postigao je čak 22 gola, po čemu je bio najbolji u Bundesligi. Džeko je veoma sličan Zlatanu Ibrahimoviću, ali sa mnogo više snage i eksplozivnosti. Nije ni čudo da ga žele svi veliki evropski klubovi", kaže se o Džeki.

Idealni tim sezone Bundeslige: Neuer, Lahm, Mertesacker, Hummels, Van Bommel, Schweinsteiger, Robben, Misimović, Kroos, Kiessling, Džeko.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.