Džeko i Miske za nastup ocijenjeni sa 5,5
Zvjezdan Misimović

Analiza susreta Wolfsburg - CSKA

Džeko i Miske za nastup ocijenjeni sa 5,5

U analizi utakmice Wolfsburg - CSKA njemački mediji izdvojili su jedno ime: Grafite je zaradio ocjenu 8,5, dok su bh. internacionalci zaslužili solidne ocjene.

Tako je asistent kod prvog gola Zvjezdan Misimović dobio ocjenu 5,5. "Dodavanja su mu bila kao i uvijek tačna i precizna i nekoliko puta je sebi stvorio priliku za udarac na gol. Međutim, mogao je napraviti mnogo više da je dijelio lopte na krila, umjesto što je pokušavao proći kroz sredinu", navodi se u analizi Misketove igre.

Reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine Edin Džeko također je dobio ocjenu 5,5, te je, iako nije zatresao mrežu, dobio pohvale za svoj nastup.

"Slično kao i Misimović. Konstantno je mijenjao strane i time otežavao posao odbrani CSKA. Iako nije značajno doprinio golovima, trudio se na terenu i otvarao prostor Grafiteu u vrhu napada", ocjena je igre našeg Dijamanta.

S druge strane, u dresu moskovskog CSKA, nastupio je još jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić, koji je za svoj nastup ocijenjen sa 5.

"U nekoliko navrata je dobro presjekao napade Wolfsburga, ali mora poraditi na oštrini. Olakšao je Wolfsburgu njihovu pas igru, jer je lopta nekoliko puta jednostavno prošla pored njega".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.