Džeko i Miske za titulu, gol Salihovića
Džeko, Grafite i Misimović "vukove" vode ka naslovu prvaka

Bundes liga, 28. kolo

Džeko i Miske za titulu, gol Salihovića

Naši Edin Džeko i Zvjezdan Misimović sa Wolfsburgom sve su bliže osvajanju titule prvaka Njemačke.

U 28. kolu, danas su na svom terenu, u veoma neizvjesnoj i zanimljivoj utakmici, pobijedili Bayer iz Leverkusena sa 2:1. Oba naša internacionalca odigrala su cijelu utakmicu. Misimović je ponovo briljirao.

Hertzog uskoro "pada"


Ubilježio je 18. asistenciju u ovoj sezoni, te mu do kraja prvenstva trebaju još dvije, kako bi postao najbolji dodavač Bundes lige svih vremena, odnosno izjednačio rekord nekadašnjeg austrijskog reprezentativca i prvotimca Werdera, Andreasa Hertzoga.

Džeko je bio izuzetno dobro čuvan od protivnika, ali se bespoštedno borio i obavio lavovski dio posla. No, ovaj put nije zatresao mrežu iz nekoliko izglednih prilika.  

Odlučila genijalnost Misimovića

„Vukovi“ su, nakon nešto lošijeg otvaranja, poveli iz sumnjivo dosuđenog penala. Pogodio je Grafite, što je bio rezultat prvog dijela igre, iako je lider bundesligaškog karavana mogao uvjerljivije voditi.

Početak drugog poluvrijemena pripao je Bayeru. Nakon pogođene prečke i sreće za tim Džeke i Misketa, „apotekari“ su poravnali rezultat. Strijelac je bio Kroos u 53. minutu. U finišu obostrano otvorenog meča presudila je genijalnost Misimovića. Sjajno je proigrao Grafitea u 85. minutu, koji izlazi oči u oči sa Adlerom, te  plasira loptu pored njega u mrežu, za, možda, i šampionsko slavlje Wolfsburga.

 

18. asistencija Misimovića u ovoj sezoni:


Odlična partija Salihovića

Još jedan naš igrač obilježio je subotnje fudbalsko poslijepodne u Njemačkoj. Sejad Salihović postigao je gol, ali i asistirao za bod Hoffenheima (2:2) na gostovanju kod „fenjeraša“ Karlsruhea. On je doveo svoju ekipu u vodstvo u 18. minutu.



Izjednačio je Freis u 33. U trećem minutu drugog poluvremena Salihović je asistirao za Tebera koji jesenjeg šampiona dovodi u novo vodstvo.



Međutim, bod je domaćima obezbjedio Federico u 65. Salihović je dobio žuti karton u istom minutu, a Hoffenheima je od 89. igrao sa igračem manje, jer je isključen Gustavo. Remijem tim Salihovića i povrijeđenog Vedada Ibiševića sve je dalje i od plasmana u Evropu.  

Nova povreda Bajramovića

Eintracht Zlatana Bajramovića koji je u igri proveo pet minuta meča, zamijenivši Dos Santosa, pobijedio je u Frankfurtu Borussiu Moenchengladbach sa 4:1. Bh. reprezentativac je, međutim, teren napustio u 90. minutu, žaleći se na povredu lijeve noge.

Toni ostavio Bayern u igri

 
Bayern je golom Luce Tonia u 64. minutu i minimalnim trijumfom kod Arminie u Bilefeldu (0:1) ostao u igru za titulu, ali Wolfsburg i dalje ima tri boda prednosti nad Bavarcima.
Koln je kod kuće deklasiran od  Stuttgarta 0:3, a Bochum poražen od  Borussie Dortmund sa 0:2.

Schalke je sinoć „razbio“ Energie Cottbus 4:0. Sutra od 17 sati igraju se preostale dvije utakmice 28. kola u kojima se sastaju Herta – Werder i HSV – Hannover.

Poredak na tabeli: Wolfsburg 57 bodova, Bayern 54, HSV (-1) 51, Stuttgart 51, Hertha (-1) 49, Schalke 49, Borussia Dortmund 46, Hoffenheim 45, Bayer 42, Werder (-1) 36, Eintracht 32, Koln 32, Hannover  (-1) 29, Bochum 28, Arminia 24, Borussia Monchengladbach 23, Energie Cottbus 23, Karlsruher 19.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.