Džeko i Pjanić na diobi 8. mjesta

Messi najbolji strijelac Lige prvaka

Džeko i Pjanić na diobi 8. mjesta

Adnan Beganović

Argentinski fudbaler i najbolji igrač u izboru FIFA-e i France Footballa, Lionel Messi, najbolji je strijelac Lige prvaka, dok su naši reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić završili na diobi 8. mjesta sa po 4 pogotka.

Messi je u 11 odigranih utakmica postigao 8 pogodaka, što mu je bilo dovoljno za titulu najboljeg strijelca Lige prvaka.

Na diobi 2. mjesta najboljih topnika najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja završili su Ronaldo i Olić sa po 7 pogodaka, dok je junak finala Diego Milito sa 6 pogodaka 4. strijelac Lige prvaka.

Najbolji strijelci Lige prvaka za sezonu 2009./10.:
1. Lionel Messi (Barcelona) 8
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 7
Ivica Olić (Bayern München) 7
4. Diego Milito (Inter) 6
5. Nicklas Bendtner (Arsenal) 5
Marouane Chamakh (Bordeaux) 5
Wayne Rooney 5
8. Edin Džeko (Wolfsburg) 4
Cesc Fabregas (Arsenal) 4
Radamel Falcao (Porto) 4
Miralem Pjanić (Lyon) 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.