Džeko igrač mjeseca u Premiershipu

Džeko igrač mjeseca u Premiershipu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Cityja Edin Džeko i menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson ponijeli su epitet najboljeg fudbalera, odnosno menadžera mjeseca avgusta u engleskoj Premierligi.

Džeko je u avgustu brijirao u Premiershipu. Postigao je čak šest golova u prve tri utakmice sezone za svoj Manchester City, a od toga čak četiri pogotka zabio je Tottenhamu.

Fergusonov United osvojio je maksimalnih devet bodova u tri odigrane premierligaške utakmice uz gol-razliku 13-3, a u tom je periodu između ostalih savladao velikog rivala Arsenala sa nevjerovatnih 8:2.rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.