Džeko izmijenjen zbog bolova u listu, spreman za Blackburn

Dijamant će igrati u FA Cupu

Džeko izmijenjen zbog bolova u listu, spreman za Blackburn

Edin Džeko u prethodnih nekoliko susreta bio je ključni igrač njegovog Manchester Cityja. Svojim golovima u susretima sa Fulhamom, West Hamom i Newcastleom bh. reprezentativac je predvodio sastav Manuela Pellegrinija do novih pobjeda. 

Ipak, kompletna bh. sportska javnost ostala iznenađena kada je Dijamant zamijenjen u 52. minuti u susretu protiv Svraka, iako je svojim golom City doveo u vodstvo od 1:0. Poprilično oštra igra fudbalera ekipe sa St. James Parka, rezultirala je time da je i najbolji strijelac bh. reprezentacije svih vremena dobio jedan lakši udarac u predjelu lista, zbog čega je i izmijenjen na samom početku drugog poluvremena jer čileanski stručnjak nije želio rizikovati, kako bi svog napadača sačuvao za narednu utakmicu.

Prema informacijama koje stižu sa Otoka, uprkos činjenici što je povratak povrijeđenog Aguera sve bliži reprezentativac BiH bi svoje mjesto u napadu Cityja trebao zauzeti i u revanš susretu FA Cupa protiv Blackburna koji se igra u srijedu na Etihadu sa početkom u 21:10.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.