Džeko je najneefikasniji napadač Mundijala

Loše brojke našeg napadača

Džeko je najneefikasniji napadač Mundijala

Edin Džeko je igrač koji je uputio najviše šuteva na gol protivnika a da pri tome nije postigao niti jedan gol i po tome je najneefikasniji igrač u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva.

Džeko je u dvije utakmice devet puta uputio udarac prema golu Argentine odnosno Nigerije, ali niti jednom nije uspio pronaći put do mreže.

Nažalost, to bi bilo drugačije da sudije nisu poništile sasvim regularan pogodak koji je postigao u duelu protiv Nigerije. Taj gol bi nam mnogo značio, stvari bi krenule u drugom pravcu ali šta bi bilo kad bi bilo...

Na našu nesreću, Džeko je odigrao prve dvije utakmice Mundijala ispod očekivanja i dobrim dijelom je doprinio neuspjehu naše reprezentacije u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.