Džeko je sigurna opklada

Nijemci oduševljeni bh. reprezentativcima

Džeko je sigurna opklada

Evropski i svjetski mediji prepuni su sjajnog bh. reprezentativnog dvojca u dresu Wolfsburgu: Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića.

Džeko je u gostujućoj pobjedi nad svog tima nad Hannoverom učestvovao sa tri gola i jednom asistencijom, dok je najbolji asistent Bundeslige Zvjezdan Misimović povećao broj uspješnih dodavanja ove sezone na 19.

„Bundesliga, ali i Evropa dugo nije vidjela da jedan napadač odigra polusezonu kao što je to ovog proljeća uradio Edin Džeko. Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine i trenutnog lidera Bundeslige Wolfsburga čak je 20, od ukupno 25 golova postigao u drugoj polusezoni. Džeko je sigurna opklada
“, smatra novinar njemačkog Kickera.

Međutim, nije samo Džeko i prvo strijelac Bundeslige Grafite u centru dobrih igara Wolfsburga, koji je ove sezone nadomak osvajanja naslova prvaka Njemačke. Zvjezdan Misimović je ta motorna snaga Wolfsburga, koja dijeli lopte najefikasnijem dvojcu njemačkog prvenstva, smatraju njemački mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.