Džeko juri ka tituli najboljeg strijelca

Sa 20 golova u Bundesligi ove sezone

Džeko juri ka tituli najboljeg strijelca

Golom u porazu svog Wolfsburga u susretu sa Werderom iz Bremena, napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko došao je do brojke od 20 postignutih golova u Bundesligi ove sezone.

Džeko je tako ostao usamljen na čelu liste najboljih strijelaca Bundeslige sa 20 golova, dok je na drugoj poziciji Stefan Kiessling sa golom manje. Treće mjesto zauzima Kevin Kuranyi iz Schalkea, koji je ostao na brojci od 18 golova ove sezone.

Što se tiče liste najkorisnijih fudbalera Bundeslige, naš je reprezentativac i tu suvereno na prvom mjestu. Sa 20 golova i deset asistencija Džeko ima ukupno 30 bodova, čak četiri više od drugoplasiranog Kiesslinga koji ima 19 golova i sedam asistencija (26) i Kuranyia (18, 8 26).

Petu poziciju liste najkorisnijih igrača zauzima još jedan reprezentativac BiH. Zvjezdan Misimović je uz devet golova, podijelio do sada čak 14 asistencija. Inače, Misimović je drugi asistent Bundeslige, iza Mesuta Ozila koji ima 16 uspješnih dodavanja.

Lista najkorisnijih igrača Bundeslige


1. Edin Džeko        (Wolfsburg)    20     10     30
2. Stefan Kießling    (Leverkusen)    19     7     26
3. Kevin Kuranyi        (Schalke)        18     8     26
4. Mesut Özil        (Werder)          8     16     24
5. Zvjezdan Misimović    (Wolfsburg)      9     14     23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.