Džeko kao zamjena za Santa Cruza?

Blackburn traži reprezentativca BiH

Džeko kao zamjena za Santa Cruza?

E. Škorić

Jedan od najboljih igrača bh. reprezentacije Edin Džeko svojim igrama privukao je pažnju velikih klubova, a nakon Milana i Portsmoutha u svoje redove žele ga dovesti i čelnici Blackburna.

Blackburn Rovers bi mogao napustiti Santa Cruz za kojeg se interesuju Manchester City i Tottenham, a adekvatnu zamjenu čelnici Blackburna vide u bh. reprezentativcu Edinu Džeki, napadaču Wolfsburga.



Britanski tabloid The Daily Mirror piše kako je trener Blackburna Sam Allardyce našeg napadača stavio na prvo mjesto svoje liste želja, budući da nisu uspjeli dovesti napadača Valencije Nikolu Žigića, te Milana Jovanovića iz Standard Liegea.

Džeko je u 28 nastupa uspio postići osam golova, te je u zadnje vrijeme u izvanrednoj formi, a svoje najbolje partije pruža upravo u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U Wolfsburg je stigao za 3,2 miliona eura iz čeških Teplica u maju 2007. godine, a njegova vrijednost je trenutno udvostručena, piše britanski tabloid.

Navodno, Džeko je najbolja solucija za Roverse, budući da njima ta cijena nije visoka, a i svojim stilom i visinom znatno podsjeća na Santa Cruza, koji je kao što smo već napisali, na izlaznim vratima kluba. Prije Blackburna za Edina su se zainteresovali Milan, te Portsmouth. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.