Džeko među najtraženijima u Engleskoj

Džeko među najtraženijima u Engleskoj

Adnan Beganović

Iako je fudbalska sezona u punom jeku, engleski mediji su počeli sa špekulacijama vezanim za ljetni prelazni rok, a pojedini su već počeli i licitirati imenima top deset fudbalera koji bi mogli obilježiti ljetnu tržnicu na Otoku.

Naravno, među onih deset koji će obilježiti prelazni rok na Otoku nalazi se i naš reprezentativac i igrač Wolfsburga, Edin Džeko.

Engleski mediji navode da njegove sjane igre u Wolfsburgu i našem nacionalnom timu nisu ostale nezapažene. Džeko je Ligi prvaka postigao pogodak na Old Traffordu i prema pisanju engleskih medija, prikazanom igrom u tom susretu skrenuo je pažnju na sebe brojnih tamošnjih klubova, a isti izvori tvrde da je menadžer Arsenala, Arsene Wenger, prošlo ljeto bio zagrijan za bh. reprezentativca, te da nije isključeno da francuski stručnjak ponovo pokušao Dijamanta dovesti na Emirates.

Pored Džeke među Top 10 fudbalera koji bi mogli obilježiti ljetni prelazni rok na otoku nalaze se Joe Cole, Fernando Torres, Franck Ribery , Ricardo Carvalho , Rafael van der Vaart, Marek Hamšík, Aruna Dindane, Landon Donovan i Maicon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.