Džeko, Misimović i Salihović u timu sezone
Džeko je ovog proljeća oduševio cijelu planetu

Goal.com izabrao najbolje u Bundesligi

Džeko, Misimović i Salihović u timu sezone

Portal Goal.com izabrao je najbolji tim njemačke Bundeslige u sezoni 2008/09, a među 11 odabranih svoje mjesto zauzela su trojica reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Edin  Džeko, Zvjezdan Misimović i Sejad Salihović svojim igrama u protekla 33 kola njemačke elite „natjerali“ su kolege sa ovog portala da ih uvrste u najbolji tim, a za svakog igrača ponudili su i objašnjenje.

Hoffenheim je bio jesenji prvak Njemačke, a velike zasluge za to pripadaju Sejadu Salihoviću. Iako nisu izdržali pritisak i posustali su u drugom dijelu sezone, za Hoffenheimove zvijezde sada znaju svi. Jedan od najboljih igrača kluba iz seoceta pored Manheima je Salihović, koji je postigao osam golova. Za našeg reprezentativca tvrde da loptu iz slobodnjaka može poslati tamo gdje zamisli da ona završi!

Grafite (26 golova) i Edin Džeko (25) sigurno ne bi imali na kontu 51 gol da u ekipi nisu imali Zvjezdana Misimovića. Mozak Wolfsburga oborio je sve rekorde u asistencijama i svaki napadač koji kao saigrača ima Misketa ne treba da brine za upotrebljive lopte... Miske je jedan od najvažnijih igrača bundesligaša iz vučijeg grada.

Džeko je mjesto u najboljih 11 osigurao odličnim izdanjima u drugom dijelu sezone. Kako piše Goal.com, relativno nepoznati napadač, koji je u prošloj sezoni postigao samo osam golova, eksplodirao je u proljetnom dijelu šampionata i sa 25 golova, glavni je kandidat za osvajanje zlatne kopačke (Grafite ima 26 golova). Svojim igrama skrenuo je pažnju mnogih evropskih klubova...

Osim našeg trojca u timu sezone su još i: Robert Enke (Hannover), Philipp Lahm (Bayern Minchen), Benedikt Hoewedes (Schalke 04), Josip Šimunić (Hertha), Franck Ribery (Bayern Minchen), Renato Augusto (Bayer Leverkusen), Grafite (Wolfsburg) i Mario Gomez (Stuttgart).

Takođe, u tekstu je naglašeno da je fantastično postignuće ostvario Vedad Ibišević koji je u prvom dijelu sezone u 17 utakmica postigao 18 golova, ali da ga je povreda, koja ga je s terena udaljila cijelu polusezonu spriječila da ostvari još bolje rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.