Džeko, Miske i Grafite razbili Bayern
Vukovi su pojeli Bavarce

Bundesliga, 26. kolo

Džeko, Miske i Grafite razbili Bayern

Edin Džeko, Zvjezdan Misimović i Brazilac Grafite razbili su Bayern, ponizivši Bavarce u vučijem gradu, slavivši pobjedu rezultatom 5:1 čime su preuzeli prvu poziciju u njemačkoj eliti!


Džeko i Grafite postigli su po dva pogotka, a Misimović je upisao tri asistencije. Sve je krenulo od 44. minute, kada je Misimović iz konrena uposlio Gentnera, a ovaj doveo Wolfsburg u vodstvo od 1:0. Međutim, radost nije dugo trajala jer su gosti za samo tridesetak sekundi uspjeli poravnati rezultat, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je na scenu stupio naš Edin Džeko. Prvo je u 63. minuti postigao svoj 14. gol za prednost od 2:1, a tri minute kasnije na asistenciju Misimović, odlično je primio loptu, te milimetarski preciznim udarcem postigao svoj 15. gol za 3:1. Do kraja meča još dva puta je pogodio Grafite, u 74. i 77. minuti, a sa nova dva gola Brazilac je stigao do 20. ovosezonskog gola te je tako prestigao našeg Vedada Ibiševića (18 golova) i trenutno je najbolji strijelac Bundeslige. Grafiteu je za današnji drugi gol asistirao Misimović. 





Hoffenheim našeg Sejada Salihovića, koji se nakon povrede vratio na teren, poražen je na gostovanju kod HSV-a, a klub iz Hamburgera zajedno sa Wolfsburgom na diobi je prvog mjesta Bundeslige. Do danas, vodeća Hertha poražena je na domaćem terenu od Borussie Dortmund (1:3), a gostujući trijumf ostvario je i Stuttgart kod Bochuma (2:1).

Eintracht Frankfurt na domaćem terenu savladao je Energie Cottbus sa 2:1, a naš Zlatan Bajramović u igru je ušao u 84. minuti. Za goste nije igrao povrijeđeni Ivan Radeljić.  

Rezultati 26. kola
Arminia – Schalke 04 0:2
Wolfsburg – Bayern 5:1
Eintracht – Energie Cottbus 2:1
HSV – Hoffenheim 1:0
Hertha – Borussia Dortmund 1:3
Bochum – Stuttgart 1:2

Poredak
Na tabeli vodi Wolfsburg sa 51 bodom, koliko ima i drugoplasirani HSV, a dalje slijede: Hertha 49, Bayern 48, Stuttgart 45, Hoffenheim 44, Schalke 04 40, Borussia Dortmund 40, Bayer Leverkusen 38, Werder 32, Koln 32, Eintracht 29, Hannover 26, Bochum 25, Arminia 24, Monchengladbach 22, Energie Cottbus 20, Karlsruhe 17.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.