"Džeko može još više"

Jirži Plišek za Dnevni avaz

"Džeko može još više"

O. Lekić

Najbolji bh. fudbaler Edin Džeko sinoć je potpisao za Manchester City, a veliko je pitanje da li bi danas bh. sportska javnost raspravljala o Dijamantu i njegovom novom klubu, da na Grbavicu nije došao češki stručnjak Jirži Plišek.

Podsjetimo, češki stručnjak trenirao je Željezničar, a na prvom testiranju fudbalera rekao je da Džeko ima sve predispozicije da izraste u velikog fudbalera, što se na kraju pokazalo tačnim.


"I u Češkoj su se smijali kada sam govorio da će Edin biti svjetski as, ali brzo ih je on sam uvjerio da griješe. Džeko je imao sve predispozicije, bilo je potrebno samo da radi. Na samom početku, kada sam došao u Želju i vidio njegove rezultate na testovima, odstranio sam ga iz ekipe rekavši mu da mora da radi kako treba ili će otpasti. On je vrlo inteligentan momak i brzo je shvatio da je sve to za njegovo dobro", rekao je Plišek za Dnevni avaz i dodao:

"Edin bi došao do ovog nivoa i na Grbavici samo da su nas pustili da radimo. Njemu nije trebala Češka, mogao je iz Željezničara otići u Njemačku i donijeti klubu mnogo više novca tada, a i sada. Trebala mu je samo zdrava sredina koja će ga ispoštovati i sačekati da sazri kao igrač . Kada je otišao u Wolfsburg, rekao sam, Edin može još više. Sada, kada je u Manchester Cityju, opet kažem, može još više, da napravi bar jedan ili dva velika transfera. On može igrati bilo gdje, ima tako izvrsne predispozicije, kondiciju, tehniku i glavu da ispoštuje svaku taktiku."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.