Džeko na putu da uđe u istoriju

Kao najbolji strijelac Wolfsburga svih vremena

Džeko na putu da uđe u istoriju

S obzirom na činjenicu kako igra, napadač Wolfsburga Edin Džeko ima vremena samo do kraja sezone postati najboljim bundesligaškim strijelcem u istoriji kluba.

Od ljeta vrlo vjerovatno 24-godišnji napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine neće ostati u Wolfsburgu, tako da pred sobom ima još pet utakmica za postići šest golova i prestići Argentinca Diega Klimowicza, danas napadača Bochuma, koji je u dresu Wolfsburga od 2002. do 2007. godine postigao 57 golova u Bundesligi.

Džeko je trenutno na brojci od 52 gola, kolilo ih je postigao u 89 utakmica.

"Želim u svakoj od preostalih pet utakmica postići barem jedan gol. Radujem se svakom novom golu, kao i mogućnosti da postanem najbolji strijelac prvenstva", rekao je Džeko, koji je ove sezone na učinku od 18 golova i deset asistencija, te dijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa Stefanom Kießlingom i Kevinom Kuranyijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.