Hat-trick Edina Džeke

Džeko: Nagrada je čast, ali i obaveza

Napadač Manchester Citya i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko danas je ostvario novi hat-trick u karijeri.

Džeko je po treći put uzastopno izabran za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine i ponio laskavo priznanje "Idol nacije".

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada, Džeko se zahvalio portalu SportSport.ba na organizaciji "Idola nacije", te istakao zadovoljstvo činjenicom da je po treći put izabran za najboljeg fudbalera u domovini.

"Pa, kao prvo, želio bih se svima zahvaliti, a pogotovo portalu SportSport.ba, koji organizuje ovu manifestaciju. Moram reći da mi je posebno drago što ovu nagradu osvajam već treću godinu u nizu", rekao je Edin Džeko po prijemu nagrade za SportSport.ba, te dodao:

"Mogu reći i da sam zadovoljan svojim učinkom u sezoni iza nas, iako u drugom dijelu nisam igrao previše. Ipak, osvojili smo titulu prvaka Engleske i to je bilo posebno ostvarenje. Nadam se da možemo odbraniti naslov i naredne godine, a konkurencija će nam biti ista. Dakle tu su Manchester United i Chelsea, koji se pojačao i koji je osvajanjem Lige prvaka dobio dodatno na samopouzdanju", smatra Džeko.

Pratiš li igre fudbalske reprezentacije Grčke na Euru, protivnika Zmajeva u predstojećim kvalifikacijama?

"Da, naravno, pratim sva dešavanja na Euru. Gledao sam Grčku sinoć protiv Njemačke i svi mi u reprezentaciji jako dobro znamo o kakvoj se ekipi radi. Igraju čvrsto i zatvoreno, na kontranapade i dvije utakmice protiv njih će nam biti najteže u narednim kvalifikacijama".

Ko će osvojiti Euro?

"Nadam se i navijam za Njemačku!", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba novi-stari Idol nacije Edin Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.