Džeko najbolji strijelac Bundeslige

Nakon gola Nurnbergu

Džeko najbolji strijelac Bundeslige

Nakon 30. kola njemačke Bundeslige napadač Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko izbio je sam na prvo mjesto najboljih strijelaca Bundeslige.

Džeko je u pobjedi Wolfsburga na gostovanju kod Nurnberga postigao vodeći gol za aktuelne prvake Njemačke, čime je došao do brojke od 19 golova ove sezone u Bundesligi i tako izbio na prvo mjesto najboljih strijelaca njemačkog fudbalskog prvenstva.

S obzirom da Džekini najbliži pratioci, Kevin Kuranyi iz Schalkea i Stefan Kiessling iz Leverkusena, u ovom kolu nisu postigli pogotke, Džeko je sada usamljen i na listi najboljih strijelaca.

Što se tiče poretka najkorisnijih fudbalera Bundeslige, Džeko je to neprikosnoven i bilo bi potrebno samo čudo da sezonu ne završi kao najkorisniji fudbaler njemačke Bundeslige. Sa 19 golova i deset asistencija naš je reprezentativac skupio ukupno 29 bodova, četiri više od Kiesslinga i Kuranya koji su na učinku od po 25 bodova (obojica imaju po 18 golova i sedam asistencija).

Lista najboljih strijelaca Bundeslige

1. Edin Džeko            19
2.  Stefan Kießling        18
3. Kevin Kuranyi            18
4. Lucas Barrios            15
5.  Claudio     Pizarro        14

Lista najkorisnijih igrača Bundeslige

1. Edin Džeko            29
2. Stefan Kießling        25
3. Kevin Kuranyi            25
4. Mesut Özil            23
5. Zvjezdan Misimović        21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti